Skip to content
hintergrund bild

Referenzen

Pardoseala poliuretanica la terase exterioare

Tehnica straturilor de acoperire

Pardoseala poliuretanica la terase exterioare

Produse utilizate

Locuinta Ramnicu Valcea, sup. terase 200 mp.

In luna septembrie a acestui an am realizat un proiect inedit, ale carui etape le vom prezenta in cadrul acestui material. Este vorba de o locuinta situata intr-o zona de deal, cu o priveliste deosebita. Beneficiarul a dorit sa inlocuiasca gresia veche si pe alocuri desprinsa de pe terasa exterioara si a apelat la noi pentru o solutie.

Recomandarea noastra a fost sa se opteze pentru o pardoseala elastica si continua, fara rosturi, rezistenta la factorii climatici si la imbatranire, stabila la ingalbenire, izolatoare la zgomotul pasilor si cu capacitate de preluare a eventualelor fisuri din stratul suport.

Sistemul propus de noi se preteaza atat utilizarii in spatiile exterioare datorita rezistentei ridicate la expunerea la UV, cat si utilizarii in spatii interioare precum birouri, spatii de locuit, showroom-uri, acesta avand o rezistenta ridicata la abraziunie si chiar la agresivitati chimice.

In continuare vom face o scurta descriere a componentelor sistemului aplicat in cadrul proiectului mentionat.

Dupa indepartarea covorului vechi s-a prelucrat mecanic stratul suport, respectiv sapa de ciment, pentru indepartarea resturilor de adeziv si pentru obtinerea unui grad de absorbtie care sa permita penetrarea grundului epoxidic si in scopul consolidarii sapei.

Ca strat de grund s-a aplicat o Rasina epoxidica bicomponenta Epoxy Basisharz EP 70 BM. 

In continuare s-a aplicat Finisajul poliuretanic PU 400, reprezentand componenta principala a intregului sistem. Produsul este autonivelant, fara continut de solventi si antiderapant, aplicarea s-a realizat cu spaclul cu lamela dintata. In stratul proaspat s-au presarat chipsuri decorative colorate.

Ultimul strat a fost cel de sigilare finala a suprafetei cu Sigilarea poliuretanica transparenta mata PU 40, elastica, permeabila la vapori, fara continut de solventi, cu rol de asigurare a unei intretineri mai usoare a suprafetei.